Παπάς έβγαλε σε ιερό προσκύνημα τις παντόφλες του Αγ.Παϊσίου

«Φωτιά» στα social media με την απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Κύπρο να θέσει σε ιερό προσκύνημα τις… παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου.

Και ξαφνικά τα social media πήραν φωτιά! Αφορμή ο γέροντας Παΐσιος και οι… παντόφλες του! Ολα ξεκίνησαν όταν ένας ιερέας στην Κύπρο πήρε την πρωτοβουλία να βγάλει σε λαϊκό προσκύνημα τις… παντόφλες του Αγίου.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι καλοκαιρινές ανδρικές παντόφλες, οι οποίες τοποθετήθηκαν μέσα σε μια ξύλινη θήκη, υπό τη μορφή λειψανοθήκης.
«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» είπε ο κληρικός, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παίσιο, είχε τεθεί σε προσκύνηση το ράσο του αγίου Παϊσίου. Ουσιαστικά, δηλαδή, εξίσωσε το προσκύνημα του ράσου ενός αγίου, με το προσκύνημα των… σαγιονάρων που φορούσε.
Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε, ωστόσο ήδη η ζημιά έχει γίνει αφού χιλιάδες άνθρωποι μέσω τω κοινωνικών δικτύων έχουν σχολιάσει ιδιαίτερα αρνητικά την πράξη.