Τρία χρυσά μυστικά για τα πιο νόστιμα κέικ

Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου στην αρχή και μέχρι τα μέσα του ψησίματος, διότι το κέικ μας θα «καθίσει».

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, το κέικ είναι έτοιμο.

Αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε για 10 λεπτά, ώστε να κρυώσει ελαφρώς και να μαζέψει, οπότε θα ξεκολλήσει και από τα τοιχώματα.

Ετσι, θα μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, χωρίς να σπάσει. Αν χρειαστεί, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω για να ξεκολλήσουμε τυχόν καμένα σημεία.

το ειδαμε εδω