5 Συνδυασμοί Τροφών Που Βλάπτουν Την Υγεία. Δεν Θα Το Πιστεύετε!

Όταν αυτοί οι διατροφικοί συνδυασμοί χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γνωρίζατε ότι ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την υγεία σας; Το ανθρώπινο σώμα απορροφά με διαφορετικό τρόπο κάθε συστατικό – μερικά είναι πιο σκληρά, μερικά αφομοιώνονται ευκολότερα, επομένως πρέπει να τα καταναλώνετε ξεχωριστά.

Τα αέρια, το φούσκωμα, η αδιαθεσία, ο πόνος στο στομάχι, τα προβλήματα της πέψης… όλα είναι θέματα που μπορεί να προκληθούν από έναν κακό συνδυασμό τροφίμων. Εάν αυτή η συνήθεια συνεχίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, κόπωση, εξανθήματα, ξηροδερμία και άσχημη αναπνοή.

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με το Eat Local Grown:


1. Άσπρο Ψωμί & Μαρμελάδα

Είναι ένα δημοφιλές πρωϊνό, αλλά θα σας κάνει να νιώσετε ξανά πείνα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού κατά τη διάρκεια της μέρας, επειδή δεν απορροφήσατε αρκετές υγιείς λιπαρές ουσίες για πρωϊνό.


2. Δημητριακά Με Γάλα

Οικονομικός και γρήγορος, αυτός ο συνδυασμός παρέχει υδατάνθρακες που θα προκαλέσουν γρήγορη απώλεια ενέργειας.  Προσπαθήστε να αλλάξετε το γάλα με άσπρο γιαούρτι και προσθέστε μερικά καρύδια.


3. Σαλάτα Με Ντρέσινγκ Χαμηλών Λιπαρών

Ένα ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά δεν είναι καλό όταν συνδυάζεται με τις βιταμίνες των λαχανικών, καθώς απαιτούν λίγο λίπος για να απορροφηθούν. Τα μη λιπαρά προϊόντα ή τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, περιλαμβάνουν κυρίως σάκχαρα. Αντί για ντρέσινγκ, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα σας.


4. Κεφτεδάκια Με Πουρέ Πατάτας

Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι καλή ιδέα για δείπνο, καθώς θα προκαλέσει πεπτικά προβλήματα. Τα κεφτεδάκια παρέχουν στο σώμα σας πρωτεΐνες, όπως επίσης θερμίδες και λίπος. Ο πουρές έχει χαμηλά επίπεδα ινών και το κοινό συστατικό αυτών των δύο είναι το βούτυρο. Πρόκειται για ένα πολύ λιπαρό γεύμα και η απουσία ινών για την επεξεργασία του λίπους οδηγεί σε δυσκοιλιότητα.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε κεφτεδάκια γαλοπούλας με πολτοποιημένο κουνουπίδι – είναι βασικά η ίδια γεύση χωρίς το λίπος και με περισσότερες ίνες.


5. Χάμπουργερ Με Τηγανιτές Πατάτες (Το Μόνο Που Γνωρίζαμε!)

Ένα από τα πιο διάσημα γεύματα στον κόσμο, αλλά και η πιο ανθυγιεινή επιλογή. Τα υπερκατεργασμένα λίπη στο χάμπουργκερ περιέχουν ουσίες ισοδύναμες με τον άνθρακα – πολύ επιβλαβή για την πέψη και την υγεία. Η τακτική κατανάλωση αυτού του συνδυασμού θα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Πηγή:truelife.gr