Σοκολατένιες πεταλούδες

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
Νερό χλιαρό 1/2 ποτήρι νερού περίπου
Πραλίνα φουντουκιού για την γέμιση
Άχνη ζάχαρη προαιρετικά
Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε για 60 λεπτά να φουσκώσει. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους μικρού μανταρινιού περίπου. Ανοίγουμε ένα- ένα τα μπαλάκια και τα γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού. Τα τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε στην μέση τις δύο άκρες, τις διπλώνουμε προς τα κάτω και τις ανοίγουμε προς τα έξω. Τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα για περίπου 20-30 λεπτά (για καλύτερη κατανόηση του τρόπου παρασκευής δείτε το φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσουν.π

πηγη