ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ… ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

Λένε πως η θάλασσα είναι γεμάτη απρόοπτα και πως οι ταξιδιώτες της δεν μπορούν να είναι ποτέ σίγουροι για το τι θα αντικρύσουν.

Δύσκολες φουρτούνες, παράξενα πλάσματα, δίνες και ναυάγια, είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί κανείς να συναντήσει εν πλω.

Κανείς, βέβαια, δε φανταζόταν πως μπορεί να βρει κι ένα σκύλο να κολυμπάει μεσοπέλαγα! Γι’αυτό το λόγο και οι ιστιοπλόοι της ιστορίας μας δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Απολάμβαναν τη θάλασσα πλέοντας ανοιχτά της Νάπολης, στην Ιταλία, όταν είδαν μια περίεργη κουκίδα στη θάλασσα. Αλλάζοντας πορεία, πλησίασαν για να δουν τι ήταν. Κι απόμειναν με ανοιχτό το στόμα! Ένα σκυλάκι κολυμπούσε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει!

Οι ιστιοπλόοι περιμάζεψαν το “ναυαγό” και σύντομα έμαθαν την ιστορία του. Το άτυχο σκυλί επέβαινε με το νέο του ιδιοκτήτη στο ferry boat της γραμμής. Για άγνωστο λόγο, βρέθηκε στο νερό και το πλήρωμα του πλοίου αρνήθηκε να κάνει κράτει τις μηχανές προκειμένου να το σώσουν.

Έτσι, ο άτυχος σκύλος βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα για τη ζωή του. Την οποία ήταν σίγουρο πως θα έχανε, αν δεν έπεφτε πάνω στην ομάδα των ιστιοπλόων!

Ευτυχώς, αυτοί τον περιμάζεψαν και τον περιποιήθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Ήταν εξαντλημένος από το κολύμπι και παγωμένος, καθώς η θερμοκρασία του νερού ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά για το σκυλάκι. Όσο για τους ιστιοπλόους; Σίγουρα θα θυμούνται για καιρό αυτή τη θεαματική εκδρομή!